Een kantoorgebouw met vijfsterrenservice

Airport Plaza in Diegem, een modern multi-tenant kantoorgebouw van 35.000 m² in eigendom van  en gecommercialiseerd door CBRE Global Investors werd voorzien van verscheidene services die beantwoorden aan de eisen van deze tijd. Een belangrijke parameter daarbij betreft een hoogwaardige dienstverlening, die Facilicom in dit gebouw perfect verzorgt.  Bedrijven, huurders en werkgevers vinden het steeds belangrijker tegemoet te komen aan de wensen en noden van hun werknemers om werk en privé zo goed mogelijk in evenwicht te houden.

Prorest exploiteert in de gemeenschappelijke ruimte 2 restaurants  waar onder de naam “Natural Delicious” gezonde voeding wordt aangeboden tijdens het middaguur.  Het ene restaurant serveert verse salades,broodjes en dagverse soep, het andere restaurant voorziet in  warme maaltijden.  Daarnaast is er recent een gezellige koffiebar / lounge ingericht waar de werknemers van 8u tem 16u terecht kunnen voor ontbijt, koffie, allerlei heerlijke verse smoothies en ook snelle maar gezonde lunchmaaltijden.

Verder faciliteert het 5 Star Service Center de gebruikers van het gebouw zowel binnen de werk- als de privésfeer.  Zo kunnen zij er terecht voor diensten als strijken, droogkuis, carwash, schoenherstelling, bloemen, brood en is er een shop met een uitgekiende selectie van producten. Voor deze selectie werd ook gehouden met de noden van buitenlandse bezoekers met een overvolle agenda die geen tijd hebben om een supermarkt te zoeken voor bijvoorbeeld een vergeten scheerschuim of tandpasta.

5-sterren service

De verhuurders vandaag dienen tegemoet te komen aan de actuele eisen vanwege huurders; er wordt niet enkel naar de vierkante meters gekeken, maar ook naar de faciliteiten die ze erbij krijgen.  En de samenwerking van bedrijven in eenzelfde gebouw door het delen van infrastructuur en services wekt de interesse van potentiële huurders.   Ook gebruikers zijn tevreden met het comfort, ze willen hun kleding tijdens de werktijd kunnen laten droogkuisen, of hun auto laten wassen.  Zeker de jongere medewerkers tussen 20 en 30 jaar zien hoe zulke diensten bijdragen aan een betere werk/privé balans. 

Het aanbod kan natuurlijk altijd, in samenspraak met CBRE Global Investors, aangepast worden aan de vragen van gebruikers.   Daarnaast zorgt het team van het 5 Star Service Center ook voor het beheer van de gemeenschappelijke vergaderfaciliteiten en de daaraan verbonden cateringdiensten.  Een goede catering verhoogt trouwens ook sterk de aantrekkelijkheid van een gebouw.  Het is aangenaam om in deze omgeving als huurder je gasten te kunnen ontvangen.

Bovendien kunnen de huurders van het gebouw ook een beroep doen op de facilitaire diensten van Facilicom, bijvoorbeeld de schoonmaak van hun pand of de servicing van koffieautomaten.

Airport Plaza is een voorbeeld, maar zulke concepten zijn uiteraard steeds maatwerk waarbij goed met de exploitant van het gebouw en /of met de huurders wordt doorgesproken wat de wensen zijn en hoe deze kunnen worden ingevuld.  Misschien gaat het in de toekomst wel zover dat een totale werkplek, inclusief alle dienstverlening zal worden verhuurd !