Prorest aanwezig op luchtvaartdag

11 maart 2014

De luchthavens Antwerpen, Kortrijk-Wevelgem, Oostende-Brugge, Brussels Airport samen met de Vlaamse MotorVliegclubs, de lucht- en ruimtevaartindustrie, Defensie en de VDAB zetten voor de eerste keer gezamenlijk hun deuren open. In samenwerking met de Vlaamse overheid organiseerden ze de eerste editie van de Luchtvaartdag, waar jong en oud een unieke blik kreeg achter de schermen van de luchtvaart. Ruim 30.000 mensen, verspreid over tientallen locaties en 140 activiteiten, hebben de eerste Luchtvaartdag bezocht, dit mag alvast een succes genoemd worden.

Tijdens een rondleiding door het gloednieuwe 'Jetairport' werden verschillende infosessies gehouden : Hoe breng je je Jetair-carrière op kruissnelheid ? Hoe worden de Jetairfly Cabin Crew Members getraind om tijdens een vlucht de perfecte service te verlenen? Hoe houden de ingenieurs onze 23 vliegtuigen in perfecte staat? Hoe ontstaan de reispakketten en komen ze bij de klanten terecht?

Voor de gelegenheid werd de loods, normaliter 'airside' en dus ten strengste verboden terrein, afgebakend als 'landside' en kon je er tot op enkele meters van een Boeing 767 wandelen. De ruim 2.000 bezoekers konden er, na de rondleiding, een verfrissing nuttigen in de 'Sky Lounge', het door Prorest gerunde restaurant. Bij de aanwezigen onder andere Minister-President Peeters en Minister Crevits, die de door Prorest klaargemaakte hapjes best konden appreciëren.